Casino Slots

Appar för resande barn

kid-on-ipad-in-car-808x455Har du någon gång rest med barn vet du troligtvis vikten av att ha många alternativ när det kommer till underhållning. Barn är underbara varelser när allt går enligt deras planer, men en lite för lång biltur eller flygresa kan snabbt göra situationen ohållbar. Det blir helt enkelt för mycket spring i benen och alldeles för lite att hitta på.

I denna text kommer du som förälder (eller storasyskon) få en hel del tips om hur du får resan att gå smidigt och snabbt med hjälp av din surfplatta eller smartphone. Spelen som kommer att nämnas är inte bara roliga för barn att pyssla med, utan stimulerar och utvecklar även intellektet. Alla appar som kommer att nämnas i denna text passar enbart för IPhone eller IPad, men konceptet är detsamma för vilken smartphone du än har.

När det kommer till barnspel finns det nästan lika många att välja mellan som för vuxna. Utbudet är mycket stort och fördelen är att man sällan behöver internet för att kunna använda sig av barnspelen. Däremot är det viktigt att man alltid ställer in flygplansläget på mobilen innan man ger den till sitt barn. Risken är annars stor att någon råkar komma åt roamingen, vilket kan sluta i en mycket dyr spelomgång, åtminstone om ni är utomlands.

  • Minitv – Appen Minitv passar de allra yngsta barnen och filmerna som visas brukar uppskattas av barn i cirka 2-3 års ålder. Denna app är inte gratis, men priset ligger på en mycket acceptabel summa för det som appen bidrar med. Filmerna är mellan 30 sekunder till 3 minuter långa, alltså precis tillräckligt för att underhålla ett litet barn. Sammanlagt kan man välja mellan 165 olika filmer och från 5 varierande typer av kategorier, t.ex. djur, fordon eller musik.
  • Odla din trädgård (Grow your garden) – Är ett spel som är mer anpassat för barn i 4-års åldern och uppåt. I detta spel ska man försöka att odla blommor med hjälp av frön, vattna dem i precis rätt mängd för att se dem växa upp till en vacker blomma. I början är nivåerna väldigt enkla och okomplicerade, men allt eftersom spelet har sin gång så ökar svårighetsgraden.
  • Wollcraft – Detta spel lämpar sig bäst för barn från 7 år och uppåt eftersom det kan vara lite knepigt och kräver en del logik och strategiskt tänkande. Som spelare ska du hjälpa fåraherden att få tillbaka sina får. Under spelets gång får du ta del av 60 olika typer av banor, men allt beror självklart på hur långt du kommer. Wollcraft är ett spel som lär barn hur man använder logiken för att lösa situationer, men bjuder också på en spännande och rolig stund.

Aldrig förr har det varit så enkelt att underhålla uttråkade barn. Mobilen har man alltid med sig och de flesta surfplattor är mycket enkla att ha i väskan. Med hjälp av en spelapp för barn behöver du inte fundera på hur du ska göra resan så enkel som möjlig. Det går nämligen helt av sig själv. Nästan, i alla fall.

Comments Off on Appar för resande barn