Casino Slots

Beroendeframkallande appar och spel

iphone-410311_1280Eftersom man har med sig sin smartphone vart man än går behöver man aldrig fundera över att någonsin vara sysslolös eller uttråkad. Dagligen laddar vuxna och barn ner miljoner olika spel från antingen Appstore eller Android.

Oavsett vilket spel man väljer är det nog många som kan hålla med om att regeln om ” bara en spelomgång till”, inte fungerar och man kan snabbt bli riktigt beroende av alla de spelappar som finns. De mest beroendeframkallande spelen är vanligtvis de allra enklaste och som egentligen inte kräver speciellt mycket ansträngning, vilket leder till att man plockar upp telefonen titt som tätt och kanske varje ledig stund man har. I denna text får du läsa om de roligaste och svåraste apparna att hålla fingrarna borta från.

  • Ett spel som många känner till och antagligen också har testat på är Fruitninja. Spelet går ut på att med hjälp av fingret skära sönder så många frukter som du kan. Mellan frukterna kommer det också bomber flygandes, vilka man bör akta sig från för att inte förlora spelet. Detta är ett mycket beroendeframkallande spel eftersom en spelomgång kan gå relativt snabbt och man hela tiden försöker slå sitt eget highscore.
  • Hört talas om Cut the rope? Detta spel har över 100 miljoner olika nedladdningar världen över och spelreglerna är väldigt enkla. Här behöver du bara kapa av ett rep för att sedan mata spelmonstret med det. Låter kanske inte speciellt roligt? Testa och se om du sedan kan slita dig från telefonen.
  • Tröttnat på att bara använda fingret när du spelar? I Doodle-jump använder du istället hela skrämen och vinklar denna för att hjälpa en rymdvarelse att ta sig fram mellan olika avsatser. Se till att du inte hamnar i något av de svarta hålen eller kommer åt ett av monstren, då är spelet slut. Doodle-jump är ett mycket roligt spel som alla i familjen kan testa.
  • Äventyrsspelet Minecraft är ett mycket framgångsrikt spel som är skapat av den svenska Magnus Persson. Genom att använda dig av olika block ska du bygga världar och spelet har fått en mycket stor uppståndelse, både i Sverige och utomlands.
  • Gillar du zombies? Här är spelet för dig! Plants vs. Zombies är ett mycket underhållande spel där du ska skydda ditt hus mot otäcka zombies genom att t.ex skjuta ärtor eller andra växter. Detta spel passar för de allra flesta, men eftersom det kräver en del strategitänkande och kan vara lite skrämmande bör små barn inte vara delaktiga. Välj dina plantor omsorgsfullt, då vissa ger en bättre effekt än andra.
  • Vem kan ha undgått Angry Birds? Spelet som blev till både gosedjur, kläder, samlingsleksaker och filmer. Många känner nog till figurerna utan att ens ha testat spelet. Med hjälp av en slangbella ska du skjuta iväg fåglar och ha ihjäl de grisar som gömt sig lite överallt. Denna spelapp är mycket populär, men gjorde sin stora succeé under 2014-2015.

Det finns oändligt många spel att välja mellan för den som vill ge sig ut i spelvärlden. Glöm bara inte bort vardagen och det verkliga livet när du skjuter iväg fåglar eller staplar block på lunchrasten.

Comments Off on Beroendeframkallande appar och spel