Casino Slots

Alla spel finns inte online – prova Twister

twister-001Trots att internet är överfullt med olika typer av onlinespel, finns det fortfarande spel som man inte kan spela online. De allra flesta brädspel har idag moderniserats till att kunna spelas på internet, men de får inte göra att man glömmer bort de spel som faktiskt går ut på att använda kroppen.

Alla människor har väl hört talas om spelet Twister? Spelet som går ut på att enbart använda kroppen som spelpjäs på en stor matta full med färgglada cirklar. Twister är ett mycket roligt och underhållande sällskapsspel som människor i alla åldrar har kul med. Genom att flytta händer och fötter mellan de olika färgerna ska man se till att hålla balansen och inte falla. Det kanske låter som ett mycket enkelt spel, men allt eftersom blir det svårare och svårare och tillslut har man nästan slagit knut på sig själv.

För att kunna spela Twister behöver man vara minst 2 personer. Ju fler man är desto roligare och då delar man upp sig mellan två lag. Det är nästan omöjligt att säga hur länge spelet pågår, allt hänger på hur länge man kan stå kvar i den konstigaste postion efter den andra.

Vad behövs för att spela Twister?

Köper man spelet i en affär får du med dig allt material som krävs för att kunna spela och du behöver bara se till att hitta rätt antal människor att spela med. Är man sugen på att spela Twister på en gång, men inte har spelet hemma så kan man istället göra sitt alldeles egna spel.

Det första som behövs är en matta av något slag. Köper du spelet så är mattan i plast, gör du den själv är det troligtvis lättare att används sig av hårdare papper i stora ark. På mattan ska du sedan se till att måla cirklar i olika färger. Vanligast är grön, gul, blå och röd men för den som gör spelet själv kan du självklart välja vilka färger du vill använda dig av. Vet du inte hur mattan ska se ut så är det en fördel om du söker upp en bra bild på internet och försöker att efterlikna mattan så mycket som möjligt.

Sen behöver du en snurra! Använd dig av en bit kartong och måla biten i alla de olika färger som du målat cirklarna i. En färg för varje hörn. I varje ruta ska det även finnas en bild på en högerfot, vänsterfot, högerhand och vänsterhand. I mitten sätter du en snurra.

Den person som utnämns ska nu snurra på snurran och meddela spelaren vilken färg och vilken kroppsdel som ska röra på sig. “Vänster hand på blå”, betyder att spelaren måste förflytta sin vänstra hand till en blå cirkel. Nu är spelet igång! Skulle det vara så att man inte hittar en blå cirkel att sätta sin hand på åker man automatiskt ut ur spelet. Detsamma gäller för den spelare som tappar balansen och faller ihop. Det svåra är sällan att hitta en cirkel att ställa sig på, utan att du också måste hålla dig kvar på cirkeln tills du får förflytta dig nästa gång.

Knepigt värre!

Comments Off on Alla spel finns inte online – prova Twister