Uncategorized

Spela med nostalgi

Nostalgia-in-advertising-Internet är fyllt av mängder med olika typer av spel. Det är inte bara spel som World of Warcraft, casinospel eller t.ex. Candy crush som finns, trots att de vanligaste är att man associerar till just denna typ. Allt för ofta glömmer man bort att internet faktiskt sitter på alla de gamla och familjära spel som man spelade på fritidsgården som liten eller runt matbordet med familjen en söndagskväll.

Trots att de äldre spelen har blivit rätt så utklassade av alla moderna spel som finns på marknaden finns det fortfarande människor som älskar att känna nostalgin av en omgång Kalaha eller Fia med knuff.

Idag är det inte lika vanligt att man har massor av brädspel hemma, utan tv-spel, datorspel och olika typer av onlinespel har tagit över, på gott och ont. Visst kan det kännas trist att inte ha ett spel att samla barnen runt, men sanningen är att du kan göra precis just detta men istället ta hjälp av en surfplatta eller dator.

Nuförtiden hittar du alla de spel som du själv var van vid som barn. Du behöver bara söka. Majoriteten av alla spel av detta slag som finns idag är helt kostnadsfria och man behöver inte oroa sig för att göra spelinköp som barnen sedan ratar. Gillar dom inte ett typ av spel kan du enkelt byta till nästa utan att behöva springa till affären eller lägga ut onödiga summor.

Om man tar Fia med knuff som exempel i detta fall så skulle nog nästan alla vuxna människor vara bekanta med reglerna och vad spelet går ut på. Det är inte säkert att den yngre generationen har provat på spelet, men reglerna är busenkla att lära sig och man kan komma igång mycket snabbt. Fia med knuff online fungerar på precis samma sätt som när man har ett spelbräde framför sig. Reglerna är desamma och figurerna förflyttas på samma sätt. Enda skillnaden (och fördelen) är egentligen att ingen längre kan slåss om tärningen och att inga spelpjäser någonsin kommer att försvinna. Här finns alltid det kompletta spelet samlat för dig att plocka fram när som helst.

När man ändå diskuterar äldre spel så hittar du även de kända spelet Kalaha online. Genom att förflytta kulor runt på ett bräde, ska du försöka se till att få så många kulor i ditt bo som möjligt och utan att motståndaren tar dom. Precis som med Fia med knuff så fungerar spelet precis likadant online, man behöver endast turas om med att röra på surfplattan. Nu är de inget snack om att någon fuskat och plockat upp kulor ur fel hål, eller att de är alldeles för få kulor att ens kunna spela spelet.

Fördelen med att spela online är alltså, ur många perspektiv, större än vad förlusten är. Välj mellan många olika typer av spel och låt barnen glömma allt vad Angry Bird heter och låt dom istället träna sin logik och sitt strategiska tänkande i en omgång Fia med knuff online. Blir du sugen vet du att det alltid finns plats för 4 spelare vid brädet. Häng på och spendera lite kvalitetstid på modernt vis.

Comments Off on Spela med nostalgi